Korayspor Blog

PİLATESİN FAYDALARI VE YARDIMCI EKİPMANLAR

Son yıllarda popüler olan pilates çalışmaları, ilk olarak vücut sıkılaştırmak isteyenlerin tercihi olarak hayatımıza girdi. Merkez bölgesi kaslarını güçlendirmek ve esnetilebilmesi için yapılan pilates egzersizleri, düzenli uygulanması durumunda sağlığımız açısından pek çok fayda sağlamaktadır.

Estetik faydalarının yanı sıra sırt ağrılarından, kemik yoğunluğuna kadar bir sürü yararı bulunan pilates çalışmaları ile yeni bir görünüme kavuşmak hiç de zor değil. Gerekli ekipmanların bulunduğu fitness salonlarında çalışma yapabileceğiniz gibi, çok daha kolay temin edebileceğiniz pilates/yoga setleri ile evde de çalışmalar yapabilirsiniz.

Duruşu geliştirmeye yardımcı olan pilates egzersizleri, gün içerisindeki stresinizi de atmaya yardımcı olan bir çalışmadır. Hem mental, hem de fiziksel yararları bulunan pilates çalışmalarının, bilinmeyen ve daha önce duymadığınız faydalarını sizler için araştırdık.

Pilatesin Bilinmeyen Yararları;

Pilates Ekipmanları Nelerdir?

Pilates egzersizleri için ihtiyaç duyabileceğiniz en temel pilates ekipmanları;

  1. Pilates/Yoga Matı,
  2. Pilates Topu,
  3. Pilates Çemberi,
  4. Direnç Bantları,
  5. Pilates/Yoga Setleri

Kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz pilates ekipmanları ile sporunuzu istediğiniz yerde yapabilirsiniz. Pilates; özellikle yaz aylarında, açık alanda egzersiz yapmak isteyenler için son derece yararlı bir alternatif.