Korayspor Blog

OMUZ VE BOYUN AĞRILARININ NEDENLERİ

Günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız eklem ağrılarının, büyük bir kısmını omuz ve boyun ağrıları oluşturuyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; ülkemizdeki her 3 bireyden birinde omuz ya da boyun ağrısı sorunu bulunuyor.

Pek çok farklı sebepten kaynaklanan bu ağrıları doğru tespit ederek, nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilirseniz o kadar kolay bu ağrılardan kurtulabilirsiniz. Başımız ile vücudumuz arasındaki bağlantıyı sağlayan boynumuz, başımızı dengeli bir şekilde tutmamıza yardımcı oluyor.

Boynumuzu sağa sola rahatlıkla çevirmemize yardımcı olan damarlarımız omuzlardan aşağıya doğru inmektedir. Birbiri ile bağlantılı olan omuz ve boyun ağrılarını sıkça yaşamanız, yaşam kalitenizi doğrudan etkilemektedir. Omuz eklemi dışında meydana gelen omuz ağrılarının, bir çoğunluğu boyun fıtıklarından kaynaklandığı tespit edilmiştir.

Boyun Ağrılarının Nedenleri

Yukarıda bahsettiğimiz gibi birçok ihtimali bulunan boyun ağrılarının devamlı olması halinde, mutlaka bir uzmana görünmenizi tavsiye ediyoruz. İlerlemesi durumunda, müdahalesi çok daha zor olan sağlık problemleri yaşamamak için erken müdahale ve teşhis konulması gereklidir.

Omuz Ağrılarının Nedenleri