Korayspor Blog

KUVVET KAZANDIRAN DİRENÇ BANDI EGZERSİZLERİ

Basit ve bir o kadar etkili egzersiz çalışmalarından olan direnç bandı egzersizleri; hem fonksiyonel, hem de ekonomik olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Üstelik her yerde çalışma yapabileceğiniz direnç bandı egzersizleri için spor salonuna gitmeniz de gerekmiyor.

Vücut ağırlığından destek alabileceğiniz bu egzersizlerde, dilerseniz yardımcı birkaç ekipman ile de çalışma yapabilirsiniz. Özellikle evde spor yapmayı tercih edenlerin uyguladığı bu çalışma ile kaslarınızı kuvvetlendirebilir, vücudunuzu sıkılaştırabilirsiniz.

Farklı sertlik derecelerinde üretilen direnç bantları ile ilk kez çalışacaksanız, sertlik derecesi en az olandan başlamalısınız. İlerleyen zamanlarda daha zor yani daha sert direnç bantları ile çalışarak, gelişimi sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Pilates egzersizlerinden biri olan direnç bandı çalışmaları ile düzenli olarak çalışmalar yaptığınız durumda, gözle görülebilen hızlı sonuçlar almanızda kaçınılmaz olacaktır. Egzersiz çalışmalarınızda daha rahat hareket edebilmek için spor amaçlı tasarlanan kadın spor tayt modellerini tercih edebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Üst Vücut İçin Direnç Bandı Egzersizleri;

Bacak/Kalça İçin Direnç Bandı Egzersizleri;