Korayspor Blog

KALİTELİ YAŞAM İÇİN HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN…

Daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam beklentisi içinde iseniz gideceğiniz yolu ve hedeflerinizi belirlemeniz gerekiyor. Herkes başarılı ve mutlu yaşamak ister ancak bunlara ulaşabilmek için hedefe giden yolda adım adım ilerlemek zaman ve sabır isteyen bir süreçtir.

Her insanın öncelikleri farklı olduğundan, değişik amaçlar uğruna çabalar. Ancak burada en önemli olan husus, büyük ya da küçük demeden kendinize hedefler koymanızdır. Hedef ve hayalleri olan bireylerin daha fazla özgüven sahibi olduklarını görebilirsiniz.

Hayatınızda belirlediğiniz hedefleriniz, yaşam kalitenizin de yükselmesine neden olacaktır. Eğer bir hedefiniz varsa, bu hedefe ulaşmak için mutlaka yapmanız gereken şeyler de var demektir. Hayatınızı durağan ve bomboş geçirmezsiniz.

Amerika’da yapılan bir çalışmada; hayatta başarılı olmuş 100 kişilik bir grubun, son 20 yıldaki süreçleri araştırıldığında başarıya giden yolun yapı taşı sayılan on beş basamaktan birinin de, belirli amaca ve hedefe sahip olmak olduğu tespit edilmiştir.

Hedeflerinizi Belirleme Süreci Nasıl Planlanmalı?

Mantıklı Hedefler Belirleme Yöntemi;

Hayattaki hedefleriniz, yaşama olan bağlılığınızı da yakından ilgilendirdiği için mantıklı ve akla uygun hedefler belirlemelisiniz. Mantıklı bir hedef belirlemek için dikkat etmeniz gereken konular;

  1. Hayal ve hedeflerinizin, anlamlı ve spesifik olmasına özen göstermelisiniz,
  2. Kendinize ölçülebilir hayal ve hedefler koymalısınız,
  3. Hedef ve hayalleriniz ulaşılabilir ve gerçekçi olmalıdır,
  4. Kısa ya da uzun vade ayırt etmeksizin, hedef ve hayallerinizin zamana bağlı olmasına dikkat etmelisiniz.
  5. Hedef ve hayallerinize net tarihler belirleyin. İtalya’yı gezmek yerine 01 Ocak’ ta İtalya’yı gezmiş olacağım şeklinde belirlediğiniz hedefler çok daha kuvvetlidir. Ayrıca ulaşılabilir bir hedef olduğunu da gözden kaçırmamalısınız.