Korayspor Blog

EGZERSİZE SÜREKLİLİK KAZANDIRMA TÜYOLARI

Yapacağınız egzersizin ne kadar etkili olacağı kadar önemli olan bir diğer konu, çalışmalarınızda istikrar sağlamaktır. Düzenli olarak, vazgeçmeden ve ara vermeden egzersiz yapmaya devam etmeniz, sonucu tamamen etkileyecektir.

Spor programınıza uyarak istediğiniz kiloya ulaştığınızı varsayalım. O zaman şanslısınız ki artık sadece mevcut kilonuzu korumak için egzersizler yapmaya devam edeceksiniz. Sağlıklı yaşayabilmek, formunuzu korumak ve zayıflamak gibi farklı hedeflere bağlı olarak egzersiz yapmaya devam etmeniz gerekiyor.

Beslenme ile egzersiz programlarınızı, koordineli hale getirmeli ve bunu bir yaşam tarzı olarak kabul etmelisiniz. Geçici sürelerde beslenmenize dikkat etmek ya da belirli bir süre egzersiz yapmak, yeterli olmayacaktır. Düzenli egzersiz yapmayı bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

Hem yaptığınız egzersiz çalışmalarının verimliliğini arttırmak, hem de ulaştığınız sonuçları kalıcı kılmak istiyorsanız; spor yapmanın yaşamınızın bir parçası olduğunu kabullenmelisiniz. İlk zamanlarda zorluk çekebilir ancak zamanla alışkanlık kazanabilirsiniz. Yeni başlayanların egzersize devamlılığını sağlamak için size yardımcı olacak tüyoları sizler için araştırdık.

Egzersize Devamlılık Kazandırma Yolları;