Korayspor Blog

Bel Fıtığı İçin Egzersiz Programı

Bel Fıtığı İçin Egzersiz Programı

Bel fıtığı, bel bölgesinde oluşan bir tümördür. Bu tümörler genellikle benign yani iyi huylu olsa da, nadiren malign yani kötü huylu da olabiliyor. Bel fıtığı genellikle yaşlı insanlarda görülür ve erkeklerde daha yaygındır. Bel fıtığının belirtileri arasında; ağrı, şişlik ve sertlik bulunur. Eğer bel fıtığı malign ise, bu belirtiler daha belirgin olabilir ve bazen vücutta başka yerlere yayılım gösterebilir.

Bel fıtığının tanısı genellikle fizik muayene ve radyolojik incelemelerle konulur. Radyolojik incelemeler arasında bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) gibi yöntemler kullanılabilir. Eğer bel fıtığı malign ise, hastalığın evresi ve yayılımını belirlemek için daha ileri incelemeler yapılabilir.

Bel fıtığının tedavisi genellikle cerrahi yöntemlerle yapılır. Eğer bel fıtığı benign ise, cerrahi müdahale genellikle tümörün tamamen alınması şeklinde gerçekleşir. Eğer bel fıtığı malign ise, cerrahi müdahale genellikle tümörün alınmasının yanı sıra, bel bölgesindeki diğer dokuların da alınması gerekir. Bu amaçla radyoterapi veya kemoterapi gibi tedaviler de uygulanabilir.

Ancak operasyon gerektirmeyecek seviyede bir bel fıtığına sahipseniz, bazı egzersizleri uygulayarak hastalığın etkilerini azaltmanız da mümkün. Bel fıtığında etkili olan egzersizleri sizler için araştırdık…

Bel Fıtığı İçin Egzersiz Programı

En Etkili Bel Fıtığı Egzersizleri;

Etkili Bel Fıtığı Egzersizleri
Bel Fıtığı Egzersizleri