Korayspor Blog

ANTRENMANDA PERFORMANSI ARTTIRMA YOLLARI

Antrenmanlarınızın daha verimli geçmesini istiyorsanız, performansınıza katkı sağlayacak bazı kuralları bilmeniz gerekiyor. Egzersiz çalışmalarınızda uygulayacağınız bazı taktiklerin yanı sıra beslenme planınızı da gözden geçirmeniz gerekiyor olduğunu belirtelim.

Uygulayacağınız bu yöntemler ile kas kütlenizi arttıracak ve bedensel güçlenme sağlayabileceksiniz. Patlayıcı egzersizler, ağırlık çalışmaları, sağlık topu gibi egzersizlerin beraberinde ısınma teknikleri, tutuş teknikleri gibi birçok faktörden de destek alabileceksiniz.

Kaslarınıza hacim kazandırmayı amaçlıyorsanız çalıştığınız ağırlığı arttırmalı, güç kazanmak istiyorsanız yavaş tekrar ile ağırlıkları yükseltmeli, kaslarınızı belirginleştirmeyi hedefliyorsanız tekrar sayılarını çoğaltarak dinlenme sürelerinizi minimuma çekmeniz gerektiğinizi biliyor olmalısınız.

Antrenmanlarınızda vücut geliştirme ekipmanlarından destek almayı atlamamalısınız. Güç ve kuvvet çalışmalarında ihtiyaç duyabileceğiniz bu aletlerden yardım alarak, antrenmanlarınızı daha verimli hale getirebileceksiniz. Genel antrenman performansınızı, olumlu yönde geliştirebilmek için uygulamanız gereken taktikleri araştırdık.

Antrenman Performansını Arttıran Tüyolar;

Verimliliğinizi Arttıracak Diğer Yöntemler;

  1. Sindirim enzimleri kullanın,
  2. Karnınız tokken antrenman yapmayın,
  3. Kalçanızı sıkarak çalışmalarınızı yapın,
  4. Barfiks çalışmalarınızda yardım kullanın,
  5. Curl uygulamalarında bileklerinizi oynatmayın,
  6. Alt bedeni çalıştırmak için curl yapın,
  7. Lineer periyotlama metodunu öğrenin,
  8. Ayaktayken dengenizi korumaya çalışın,
  9. Antrenman bittiğinde protein tüketmeye özen gösterin,
  10. Deadlift de barı, kaval kemiklerinize kadar çekmeye çalışın.