Korayspor Blog

HAFTADA KAÇ GÜN SPOR YAPMALI?

Çağımızın en büyük sorunu olan hareketsiz yaşama karşı, düzenli egzersiz ve spor yaparak; vücudumuzun gereksinim duyduğu hareket ihtiyacını karşılayabiliriz. Düzenli spor yapıyor olmanız için ise haftanın 3 günü spor yapıyor olmalısınız.

İdeal spor süresi ise günde minimum 30 dakika, maksimum 90 dakika aralığında olmalıdır. Sporun kasları aktif olarak çalıştırdığını ve belirli zamanlarda, kasların yenilenip toparlanması adına dinlenme süreleri belirlemek gerektiğini de hatırlatalım.

Günlük spor sürelerini uzatır ya da haftalık çalışmalarınızı fazla sayıda organize ederseniz; vücudun enerji depolarını hızlı bir şekilde boşaltmasını ve bedenin daha çabuk yıpranmasına sebep olabilirsiniz. Daha çok spor, daha fazla verim mantığı oldukça yanlıştır. Bu nedenle günlük ve haftalık spor programlarınızı, önerilen süreler içerisinde hazırlamaya dikkat etmelisiniz.

Spor için İdeal Süreler Nasıl Olmalı?

Her Gün Spor Yapmak Neden Önemlidir?

Uzmanların her gün hafif ya da orta tempolu spor çalışmalarını tavsiye ettiğini mutlaka duymuşsunuzdur. Her gün yarım saat bile olsa spor yapmanız, spor yapma alışkanlığı edinmeniz için oldukça büyük bir adımdır. Spor alışkanlığının kazanılması için her gün düzenli çalışmalar yapmanızda yarar vardır.

Aynı hafta içerisinde yapacağınız spor çalışmalarında dahi uzun aralar vermeniz, sizi spordan uzaklaştırabilmektedir. Ne kadar uzun aralar ile spor yaparsanız, o kadar vazgeçme ihtimaliniz artacaktır. Aynı şekilde spor programınızı ne kadar sık hazırlarsanız, kendinizi o kadar motive olmuş ve spora hazır hissedeceksiniz.

Her gün zaman bulamadığınızdan şikayet ediyorsanız, haftada 3 gün yani ortalama iki günde bir program oluşturmalısınız. Spor çalışmalarınızdan maksimum fayda sağlamak istiyorsanız, en az 3 gün olmasına dikkat etmelisiniz. Haftada 2 gün çalışma yapmak, en az düzeyde verimli olacaktır. Elbette ki hiç yapmamaktan iyi de olsa, verim alabileceğiniz yeterli düzeyde olmayacağını bilmelisiniz.

Hiç spor geçmişi olmamış birine günde 1 saat spor yapmasını söylemek, yarardan çok zarar verecektir. Yeni başlayanlar için günde 15 dakika ile başlayarak, ortalama 1 hafta sonrasında süreyi 25 dakikaya yükseltebilirsiniz.