Korayspor Blog

GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN KALİTELİ UYKU…

GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN KALİTELİ UYKU...

Uyku, bağışıklık sistemi için yüksek derecede önem arz ediyor. Bağışıklık üzerinde; düzenli spor ve sağlıklı beslenme kadar büyük bir etkisi bulunan uykuyu pek çoğumuz atlıyoruz. Uyumaktan daha da önemlisi, kaliteli uyumak olduğunu vurguluyor uzmanlar.

Korona virüsü ile savaştığımız bu günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmek, alınabilecek önlemlerin başında geliyor. Bağışıklık sistemi, yaş faktörü ile orantılı olarak zayıflasa da; spor yapan, sağlıklı beslenen ve kaliteli uyuyan pek çok ileri yaştaki yetişkinin bağışıklık sistemi güçlü kalıyor.

Yaşınız ne olursa olsun, yaşam tarzınıza dikkat etmeli ve sağlıklı kalmaya çalışmalısınız. Bu tip salgın hastalıklardan korunmak için sahip olacağınız yüksek bağışıklığın, hayatta kalmanızı sağlayacak bir etken olduğunu unutmamalısınız.

Güçlü Bağışıklık için Kaliteli Uyku

Sağlıklı ve Kaliteli Uyku için Yapılması Gerekenler?

Sağlıklı ve Kaliteli Uyku için Yapılması Gerekenler
Bağışıklık Güçlendiren Uyku

Hastalıklara Karşı Uykunun Önemi;

İmmün sistemin yani bağışıklık üzerinde uykunun ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Uyku esnasında vücudun yenilenmesinin beraberinde, hormonal sıvılar da salgılanmaktadır.  Dinlenme, öğrenme gibi zihinsel aktiviteler için olduğu kadar uyku, fiziksel olarak dinç ve enerjik hissedebilmek içinde önemlidir.

Ortalama olarak, sağlıklı bir yetişkinin günde 6-8 saat arasında uyuması gerekmektedir. Bahsettiğimiz koşullarda, kaliteli bir uyku olması ise çok önemli. Yeterli derecede uyumamak, hastalıklarda, mikrop ve virüslere karşı vücudunuzun direncini düşürecektir. Bu demek oluyor ki; az uyku, immün sistemi olumsuz yönde etkiliyor ve vücudumuzu çok daha savunmasız bir hale getiriyor.

Güçlü bir bağışık sistemine sahip olmak, virüs ve mikroplara karşı direncimizi yükseltmek için; Kaliteli uykunun yanı sıra düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme üçlüsünün, birbirlerini tamamlayan bir puzzle’ın parçaları gibi düşünmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Kaliteli Uyku Hakkında Bilmeniz Gerekenler