Korayspor Blog

AĞIRLIK ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENİN…

Ağırlık antrenmanları yapıyorsanız, kendinize özgü bir teknik geliştirebilir ve bu doğrultuda çalışabilirsiniz. Ancak her çalışmada olduğu gibi, ağırlık kaldırmanın da bazı ince çizgileri bulunuyor. Maksimum ağırlığı kaldırabileceğiniz güce ulaşmak için doğru bir teknik ile püf noktalarını bilerek çalışma yapmak gerekiyor.

Her bir egzersizi nasıl en verimli şekilde yapabileceğinizi bilmek gerekiyor. Kapasitenizi zorlayarak üst seviye ağırlıklar kaldırmak, ağırlığı savurarak doğru formu koruyamamak, ağırlığı indirirken momentuma bırakmak, tekrarlar arasında duraklama yapmamak en sık yapılan uygulama yanlışlarının başında bulunuyor.

Olası sakatlanmaları önlemek, güvenliği ve stabiliteyi arttırmak adına kaldıracağınız ağırlık miktarını iyi belirlemeniz gerekiyor. Antrenmanlarınızdan maksimum düzeyde fayda sağlayabilmek ve kas gelişimini güçlendirmek için bir takım teknikler uygulamanız gerekiyor. İşte çalışmalarınızı daha verimli hale getirmek için bilmeniz gereken teknikler…

Antrenman Performansını Yükseltecek Öneriler;

Antrenmanlarınızı Verimli Hale Getirmek İçin;

  1. Yapacağınız antrenmanları kontrol ettiğiniz kadar, egonuzu da kontrol etmelisiniz. Kapasitenizin üzerinde ağırlıklar kaldırmayın.
  2. Temel ağırlık çalışmalarınızı yaparken adım adım ilerlemeye çalışın. Vücut geliştirme antrenmanlarının etkisini arttırmak için yapabileceğiniz set ve tekrarlar planlayın.
  3. Isınma egzersizlerini yapmadan, antrenmana başlamayın ve bunu alışkanlık haline getirmeye çalışın. Olası sakatlanmalardan uzak durmak için ısınma çalışmalarını mutlaka uygulamalı, yaşınızın genç olmasına güvenmemelisiniz. Aynı zamanda bu çalışmalar, spor salonu dışında da hareket rahatlığı yaşamanıza yardımcı olacaktır.
  4. Ağırlık altına girmeden önce eklem hareket genişliğini maksimize etmelisiniz.
  5. Değişikliklere açık olarak düşünün. Aynı sonuca ulaşmanıza yardımcı olacak, farklı egzersiz çalışmaları ile kendiniz geliştirin. Teknik olarak sorun yaşamak istemiyorsanız, aynı kas grubunu çalıştıran, farklı çalışmalardan kaçmamalısınız.